Området

Bällstabacken 4 ligger i Mariehäll vid Brommas kommungräns mot Sundbyberg. Området tillhörde fram till 1780-talet Bällsta säteri och Bällstavägen är Brommas äldsta väg. Mariehäll har av Stockholms stad utsetts till ett utvecklingsområde, vilket betyder att här växer moderna, vackra bostadsområden fram.Bällstabacken 4 har naturen inpå husknuten. Här rinner Bällstaån som utmynnar i Bällstaviken, en del av Mälaren. Samtidigt är det gångavstånd till allehanda butiker och service.

Shopping

På gångavstånd från Mariehäll finner du Sundbybergs centrum. Köpstråk Sundbyberg har över 120 butiker och över 35 restauranger och caféer, en teater och allmän service. Köpstråk Sundbyberg erbjuder en annorlunda och unik mix av kända märkesbutiker, småbutiker, hantverkare, restauranger och nattklubbar endast 8 minuter från Stockholm City.Mer om shopping i Sundbyberg >>

Kultur och fritid

Den som vill söka sig bort från kommersen har mycket att välja på. Bromma erbjuder ett mycket varierat kultur- och friluftsliv. Det finns flera träningsanläggningar i närheten. En vacker cykelväg förbinder centrala Stockholm med Mariehäll. Långa sträckor går längs Huvudsta strand i Solna och passerar Pampas marina och Karlbergs slott. Den närbelägna Marabouparken med dess konsthall, skulpturutställning och kulturprogram är en oas i Sundbyberg.Omradet

Föreningen Mariehäll

Läs om det här >>

Motionsmöjligheter

  • Sundbyberg har ett underbart motions- och friluftsområde i Ursvik. Det finns löp- och skidspår med olika längd varav några är elupplysta. Utefter det elupplysta spåret finns 7-8 grillplatser.
  • Det finns en motionsgård i anslutning till spåret med omklädningsrum och duschar, café och bastu, samt en gymnastiksal med viss utrustning för styrketräning.
  • Hälsans stig är en promenadslinga i det natursköna området runt Råstasjön och Lötsjön. Längden är 5 kilometer, och det spelar ingen roll var på slingan du startar din promenad eller joggingtur. Genom att räkna antalet 1-kilometersskyltar som du passerar vet du alltid hur långt du har gått.
  • Sundbyberg stads curlinghall finns vid Sundbybergs IP.
  • I Sundbybergs ishall finns möjlighet att spela hockey, träna konståkning, eller bara "glida omkring" under allmänhetens åkning. Här tränar och spelar även Sundbybergs hockeylag många av sina matcher.
  • Sundbybergs simhall finns möjligheter till motion och avkoppling för människor i alla åldrar. För dig som simmar lugnt finns banor reserverade för motionssim. Säkerligen uppskattar du då också måndagmorgnar och onsdagskvällar. Då simmar vi i skenet från levande ljus och till tonerna av lugn musik. För dig som gärna ger järnet i vattnet finns både vattenaerobics och djupvattenaerobics. Med alla populära vattenleksaker är Sundbybergs simhall ett litet paradis för barnen. Här finns också moderna solarier och bastu samt en cafeteria.
  • Köp en hund ;)